my.autodia EN

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ χορηγός στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ χορηγός στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ήταν χορηγός του 8ου Στρατηγικού Συνεδρίου "Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021" που διοργάνωσε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ χορηγός στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο

«Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021»

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ήταν χορηγός του 8ου Στρατηγικού Συνεδρίου "Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2021" που διοργάνωσε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), υπό την αίγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Μεταφορών και της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, μετά από πρόσκληση, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού κα. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου παρέθεσε ομιλία με τίτλο «Οι προκλήσεις της πανδημίας στο ελληνικό πολιτιστικό επιχειρείν: Το παράδειγμα της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ», κατά την οποία παρουσίασε σημαντικά οικονομικά στοιχεία για την ισχυρή παραγωγική δύναμη των Πολιτιστικών & Δημιουργικών Βιομηχανιών και τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Επιπλέον, εξέθεσε τη σημασία και τον ρόλο του πνευματικού δικαιώματος και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τους δημιουργούς, μέσα από το παράδειγμα της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της δραστηριότητας που έχει αναπτύξει έως σήμερα, και αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου για την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Τέλος, επισήμανε τη συμβολή της τέχνης στη συνοχή του κοινωνικού ιστού με την καλλιέργεια στους πολίτες του αισθήματος εμπιστοσύνης, ευεξίας και αισιοδοξίας για το μέλλον, καθώς και την ανάγκη για καινοτόμες συνέργειες του πολιτιστικού κλάδου με τον Τουρισμό και άλλους τομείς της οικονομίας προκειμένου να συμβάλουν δημιουργικά στην ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση των χωρών.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πλήθος πολιτικών αξιωματούχων και παραγόντων του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων, ενδεικτικά, οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χρ.Σταϊκούρας, Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ.Πιερρακάκης,  Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ά.Γεωργιάδης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ.Σκρέκας, Προστασίας του Πολίτη κ. Μ.Χρυσοχοΐδης, Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ.Καραμανλής, Εσωτερικών κ. Μ.Βορίδης, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ.Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μ.Βαρβιτσιώτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ.Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κ. Χ.Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι.Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος του ΙΕΑ κ. Α.Γιαννέλος.

Το Συνέδριο εστίασε στη διαμορφωθείσα οικονομική πραγματικότητα και την ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, με γνώμονα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια, οδηγώντας σε νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας. Αποτελεί δε πρωτοβουλία συνεργασίας του ΕΕΑ και του ΙΕΑ, των επαγγελματικών κλάδων και των παραγωγικών δομών, προς δημιουργία ενός νέου βιώσιμου-παραγωγικού Μοντέλου Οικονομικής Ανασυγκρότησης, την κατάρτιση και υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, με ταυτόχρονη παρουσίαση των πρωτοβουλιών και θέσεών τους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα για το 8ο Στρατηγικό Συνέδριο:

https://growthforum.iea.org.gr/

 

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση