my.autodia EN

H AUTODIA χορηγός του 2ου Στρατηγικού Συνεδρίου

H AUTODIA χορηγός του 2ου Στρατηγικού Συνεδρίου

Την έναρξη λειτουργίας  της νέας καινοτόμου πλατφόρμας της AUTODIA, όπου αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, ο Οργανισμός θα επιτρέπει στους χρήστες  που χρησιμοποιούν μουσική στην επιχείρησή τους να εκδίδουν την άδεια μουσικής που χρειάζονται, ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια κα. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2021 - Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Share

Νέα πλατφόρμα-εργαλείο για τους χρήστες ετοιμάζει ο ΟΣΔ

Την έναρξη λειτουργίας, ως το τέλος του έτους, της νέας καινοτόμου πλατφόρμας της AUTODIA, όπου αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, ο Οργανισμός θα επιτρέπει στους χρήστες  που χρησιμοποιούν μουσική στην επιχείρησή τους να εκδίδουν -με ελάχιστα κλικ και μέσα σε λίγα λεπτά- την άδεια μουσικής που χρειάζονται, ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια Dr. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2021 - Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Το Συνέδριο, του οποίου η AUTODIA ήταν χορηγός, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στο Αγρίνιο και διοργανώθηκε από την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αγρινίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, η κα Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου παρέθεσε ομιλία με τίτλο «Η Συλλογική Διαχείριση Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων», όπου ανέφερε την κυρίαρχη θέση του Οργανισμού στην ελληνική μουσική αγορά και τη σημαντική συμβολή του στην επανάκαμψη και περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του πνευματικού δικαιώματος στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η ταχεία ανάπτυξη της AUTODIA σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών αδειοδότησης με όλο το φάσμα χρηστών στη χώρα, το συντριπτικό μερίδιο αγοράς που κατέχει, η ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογική υποδομή της και οι προηγμένες εφαρμογές τεκμηρίωσης έργων, είσπραξης και διανομής δικαιωμάτων που έχει αναπτύξει και την καθιστούν τον πλέον αξιόπιστο και αναγνωρισμένο διεθνώς συνομιλητή στον χώρο της.

Επιπλέον, η κα. Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε στα διαβήματα του Οργανισμού προς τα αρμόδια Υπουργεία, με στόχο τη δέσμευση κονδυλίων και εκπόνησης αναλυτικού πλάνου χρηματοδότησης για τον Πολιτιστικό & Δημιουργικό Τομέα, και ειδικότερα για τους Δημιουργούς και τους ΟΣΔ, μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς Στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η Γενική Διευθύντρια της AUTODIA τόνισε ότι τα πνευματικά δικαιώματα αποτελούν σημαντικό βιοποριστικό μέσο -συχνά το μοναδικό- για τους δημιουργούς, ότι η εργασία τους δεν προσφέρεται δωρεάν κι ότι οι χρήστες θα πρέπει να αποδίδουν τα αναλογούντα δικαιώματα στους οργανισμούς που τους εκπροσωπούν.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του νομικού πλαισίου λειτουργίας των ΟΣΔ με την ορθή ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/790 και 2019/789 που ακόμα εκκρεμεί, τονίζοντας ότι με πρόσφατη επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό, «την οποία συνυπογράφουμε με άλλους ΟΣΔ, ζητάμε τη συμμετοχή μας στη διαδικασία με τρόπο διαφανή και αποτελεσματικό».

 

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση