my.autodia EN

Η AUTODIA στο SUMMUS BARCELONA 2022 της BMAT, 3 & 4/10

Η AUTODIA στο SUMMUS BARCELONA 2022 της BMAT, 3 & 4/10

Κρίσιμα ζητήματα για τη μουσική βιομηχανία τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής SUMMUS - BARCELONA MUSIC SUMMIT 2022 που διοργανώθηκε στα γραφεία της εταιρίας λογισμικού και τεχνολογίας αιχμής BMAT στην Ισπανία.

Share

Κρίσιμα ζητήματα για τη μουσική βιομηχανία τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής SUMMUS - BARCELONA MUSIC SUMMIT 2022 που διοργανώθηκε στις 3 & 4 Οκτωβρίου στα γραφεία της εταιρίας λογισμικού και τεχνολογίας αιχμής BMAT στην Ισπανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Επικεφαλής Μηχανοργάνωσης, Πληροφορικής & Τεχνολογίας Μανόλης Δημητριάδης και ο Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Τα στελέχη της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες με ανθρώπους από διαφόρους χώρους της μουσικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων παρουσιάσεων, καθώς και σε κατ’ ιδίαν επιμέρους συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως:

  • Πώς θα επηρεάσει τη μουσική δημιουργία η μετάβαση της ιδιοκτησίας μουσικών έργων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ποιά είναι τα κίνητρα πίσω από τη βιομηχανία δικαιωμάτων μουσικής.
  • Πώς οι νέες τεχνολογίες, όπως είναι τα NFT (μη ανταλλάξιμα διακριτικά, στην ουσία κρυπτογραφικά ασφαλείς μονάδες δεδομένων που επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα και την ιδιοκτησία ενός ψηφιακού στοιχείου) αλληλοεπιδρούν με τις μεγάλες, γνωστές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η μουσική βιομηχανία.
  • Πώς διαφέρει το music publishing στην Κίνα σε σχέση με τη Δύση, το αρχικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται ακόμα και οι εκπληκτικές δυνατότητες που παρουσιάζονται.
  • Τα προβλήματα που δημιουργεί στην αγορά ο κατακερματισμός των δικαιωμάτων και οι δυνάμεις που πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
  • Η αύξηση των υπηρεσιών streaming και η ενσωμάτωση του gaming (βιντεοπαιχνίδια, κονσόλες κλπ.) σε αυτές.
  • Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μουσική βιομηχανία κατά την αδειοδότηση και την επεξεργασία δικαιωμάτων μουσικής υπηρεσιών VOD (Video on demand).
  • Tα μοντέλα μετρήσεων για τον καθορισμό των Charts και πώς αυτά μπορούν να εξελιχθούν.

*SUMMUS: Λατινική λέξη που περιγράφει το μεγαλείο των πραγμάτων και στην περίπτωση του κλάδου μας, το SUMMUS είναι μία σύνοδος κορυφής για να γιορτάσουμε το μεγαλείο της μουσικής. Ένας τόπος, όπου ειδικοί από όλη τη μουσική βιομηχανία συναντώνται για να μοιραστούν εμπειρίες και διδάγματα, να δημιουργήσουν κλίμα συναίνεσης σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις και να σχεδιάσουν μελλοντικά τοπία.

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση