my.autodia EN

Στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX ‘22, στη Λισαβόνα, συμμετείχε η Επικεφαλής Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων Ηλιάννα Αντωνίου, η οποία πραγματοποίησε σύντομες συναντήσεις με εκπροσώπους Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, επαγγελματίες του κλάδου και δημιουργούς/ερμηνευτές, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της διεθνούς παρουσίας του Οργανισμού.

Share

Στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX ‘22, στη Λισαβόνα, συμμετείχε η Επικεφαλής Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων Ηλιάννα Αντωνίου, η οποία πραγματοποίησε σύντομες συναντήσεις με εκπροσώπους Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, επαγγελματίες του κλάδου και δημιουργούς/performers, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της διεθνούς παρουσίας του Οργανισμού. 

Οι συναντήσεις φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και η ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από το Τμήμα Μουσικής της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου.

Η Έκθεση αποτελεί το κύριο ετήσιο γεγονός του διεθνούς προγράμματος  μουσικής υποστήριξης και ανάπτυξης WOMEX, με έδρα το Βερολίνο (από το 1994) και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μουσικές πλατφόρμες δικτύωσης, καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα μουσικών ρεπερτορίων. Πλαισιώνεται από ποικίλο πρόγραμμα σεμιναρίων, ενημερωτικών εκδηλώσεων, συνεδρίων, κινηματογραφικών προβολών και συναυλιών, με απώτερο σκοπό την προαγωγή της πολιτιστικής πολυμορφίας και την υποστήριξη της παγκόσμιας κινητικότητας καλλιτεχνών και μουσικών φορέων.

Η WOMEX πραγματοποιήθηκε φέτος στη Λισαβόνα για πρώτη φορά και για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Πορτογαλία. Η φετινή  ποικιλόμορφη πολιτιστικά και μουσικά εκδήλωση ολοκληρώθηκε με περισσότερους από 3.100 επαγγελματίες της μουσικής (συμπεριλαμβανομένων 280 καλλιτεχνών) από 113 χώρες. Φιλοξένησε πάνω από 60 εμφανίσεις καλλιτεχνών σε επτά μουσικές σκηνές, 21 ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μουσική, 111 ομιλητές και μέντορες που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις της συνάντησης, καθώς και μια εμπορική έκθεση με 676 εκθέτες - εταιρείες με πάνω από 260 περίπτερα και δύο ραδιοφωνικά στούντιο επί τόπου.

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση