my.autodia EN

Το κατακερματισμένο τοπίο των ζωντανών εκδηλώσεων στην Ευρώπη

Το κατακερματισμένο τοπίο των ζωντανών εκδηλώσεων στην Ευρώπη

Μετά την έναρξη της πανδημίας κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, είτε ξεκινούν να διοργανώνουν πιλοτικές συναυλίες με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε ανακοινώνουν επισήμως το προσεχές άνοιγμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με μέτρα, εντός Μαΐου και Ιουνίου, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Ωστόσο, η εικόνα αυτή δε θυμίζει το πλούσιο πολιτιστικό γίγνεσθαι των περασμένων ετών.

Share

Θαρραλέα βήματα επανεκκίνησης και πιλοτικές συναυλίες

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη της πανδημίας και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, είτε ξεκινούν να διοργανώνουν πιλοτικές συναυλίες με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, είτε ανακοινώνουν επισήμως το προσεχές άνοιγμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με μέτρα, εντός  Μαΐου και Ιουνίου, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που ευνοεί τις υπαίθριες εκδηλώσεις. Η εικόνα αυτή, βέβαια, δε θυμίζει καθόλου το πλούσιο πολιτιστικό γίγνεσθαι του καλοκαιριού των ετών πριν από το 2020, με τα περίφημα φεστιβάλ ανά την Ευρώπη.

Το μωσαϊκό των εθνικών πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης, των περιοριστικών μέτρων, των "ακορντεόν" ανοίγματος-κλείσματος, των προγραμμάτων εμβολιασμού και των λιγοστών ακόμα σχεδίων επανεκκίνησης, όπως διαμορφώνεται στις ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζει τέτοια ποικιλομορφία σήμερα, ώστε καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για έναν κεντρικό συντονισμό μεταξύ των κρατών μελών που θα επιτρέψει το ασφαλές και βιώσιμο άνοιγμα των ζωντανών εκδηλώσεων.

Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mailchi.mp/autodia/liveevents21

 

 

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση