my.autodia EN

Ευρωπαϊκές Ημέρες Μουσικής Κινηματογράφου 2021

Ευρωπαϊκές Ημέρες Μουσικής Κινηματογράφου 2021

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Μουσικής Κινηματογράφου είναι μια εκδήλωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εμπειρογνώμονες του οπτικοακουστικού τομέα, προκειμένου να συζητήσουν και να αναλύσουν κρίσιμα ζητήματα που διακυβεύονται στον κλάδο.

Share

Webinar, 25 & 27 Μαΐου, ώρα 18:00

Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Συνθετών και Τραγουδοποιών (ECSA)

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Μουσικής Κινηματογράφου (European Film Music Days) είναι μια εκδήλωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εμπειρογνώμονες του οπτικοακουστικού τομέα, προκειμένου να συζητήσουν και να αναλύσουν κρίσιμα ζητήματα που διακυβεύονται στον κλάδο. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε δύο πάνελ συζητήσεων, ως εξής:

Τρίτη 25/5: "Σύνθεση μουσικής για βιντεοπαιχνίδια - Η δημιουργική διαδικασία"

Οι ομιλητές του πάνελ θα δώσουν στο κοινό μία ξεκάθαρη και εύληπτη εικόνα, όσον αφορά τη σύνθεση ορχηστρικής μουσικής για βιντεοπαιχνίδια, καθώς και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ηχογράφηση μουσικής για το εν λόγω είδος. Οι ειδικοί θα συζητήσουν, επίσης, πώς έχει εξελιχθεί η μουσική στα βιντεοπαιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια και θα παρουσιάσουν την προσωπική τους εμπειρία, όσον αφορά την ίδια τη διαδικασία σύνθεσης μουσικής, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν τις διαφορές μεταξύ της σύνθεσης μουσικής που προορίζεται για ταινίες/τηλεοπτικές σειρές και της ίδιας δημιουργικής διαδικασίας για τις ανάγκες των βιντεοπαιχνιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και τον υπερσύνδεσμο εγγραφής στο 1o διαδικτυακό πάνελ ΕΔΩ.

Πέμπτη 27/5: "Εξαγορές πνευματικών δικαιωμάτων (buyouts) στον οπτικοακουστικό τομέα: Πώς επηρεάζει το πρόβλημα τους δημιουργούς μουσικών έργων;"

Οι παγκόσμιοι πάροχοι υπηρεσιών streaming αυξάνουν τις οπτικοακουστικές παραγωγές τους στην Ευρώπη και όχι μόνο. Παράλληλα, ο αριθμός των συμβάσεων εξαγοράς δικαιωμάτων (buyouts), όσον αφορά τους συνθέτες κινηματογράφου/τηλεόρασης αυξάνεται εξίσου δραματικά στην Ευρώπη. Τι είναι, όμως, τα συμβόλαια εξαγοράς δικαιωμάτων; Πώς επηρεάζουν την αμοιβή των συνθετών κινηματογράφου/τηλεόρασης; Τι λύσεις υπάρχουν ώστε να περιοριστούν τα συμβόλαια αυτά, καθώς και ο επιζήμιος αντίκτυπος που έχουν στους δημιουργούς μουσικών έργων; Οι ειδικοί θα επικεντρωθούν στους τρόπους αύξησης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των δημιουργών στο θέμα αυτό, καθώς και στο τι μπορεί να γίνει για να διασφαλιστεί ότι οι συνθέτες μπορούν να λαμβάνουν δίκαιη και αναλογική αμοιβή για τη χρήση των μουσικών τους έργων

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και τον υπερσύνδεσμο εγγραφής στο 2o διαδικτυακό πάνελ ΕΔΩ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την αυξανόμενη πρακτική των εξαγορών πνευματικών δικαιωμάτων και την εκπαιδευτική καμπάνια, με την υποστήριξη της CISAC και του Διεθνούς Συμβουλίου Δημιουργών Μουσικής (CIAM), με τίτλο «Your Music Your Future» ΕΔΩ

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση