my.autodia EN

GESAC: Δήλωση αλληλεγγύης προς την Ουκρανία

GESAC: Δήλωση αλληλεγγύης προς την Ουκρανία

Η GESAC στέκεται με αλληλεγγύη στο πλευρό του ουκρανικού λαού, τους δημιουργούς και τον πολιτιστικό του τομέα.

Share

«Η GESAC στέκεται με αλληλεγγύη στο πλευρό του ουκρανικού λαού, τους δημιουργούς και τον πολιτιστικό τομέα του.

Στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας δημόσιος χώρος ελευθερίας, δημοκρατίας και ειρήνης, ο ουκρανικός πληθυσμός υφίσταται βίαιες και θανατηφόρες επιθέσεις και η Ουκρανία, μια ανεξάρτητη χώρα, διεθνώς αναγνωρισμένη ως τέτοια, δέχεται αδικαιολόγητα και μαζικά εισβολή από τον ρωσικό στρατό. Όλος ο κόσμος είναι τρομερά συγκλονισμένος, ειδικά η Ευρώπη.

Εμείς, ως ευρωπαϊκή οργάνωση που εκπροσωπεί δημιουργούς από όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς, όπως μουσική, οπτικοακουστικά, εικαστικές τέχνες, έργα λόγου, θέατρο κλπ., θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό και στους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς και τον πολιτιστικό του τομέα.

Ο πολιτισμός και η καλλιτεχνική δημιουργία είναι τόσο απαραίτητες όσο και ο αέρας που αναπνέουμε. Αποτελούν το σύμβολο της ελπίδας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την πρόσβαση στην ομορφιά, την έκφραση της ελευθερίας μας – τον ίδιο τον θεμέλιο λίθο που ενισχύει το αίσθημα ότι ανήκουμε στην ανθρωπότητα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει σκοτάδι, καταστροφή, απόγνωση, ερήμωση, δυστυχία, θλίψη και τραγωδία. Η σκέψη μας είναι με τον ουκρανικό πληθυσμό, ο οποίος, αν και ο ίδιος είναι το θύμα, αντιστέκεται προκλητικά σε αυτήν την αδιανόητη και φρικιαστική κατάσταση.

Στεκόμαστε στο πλευρό σας σε αυτές τις τρομερές στιγμές και είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη.»

Διαβάστε την πρωτότυπη δήλωση της GESAC στα αγγλικά.

 

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση