my.autodia EN

Ανακοίνωση: Σημαντική δικαστική απόφαση - δικαίωση του Οργανισμού μας

Ανακοίνωση: Σημαντική δικαστική απόφαση - δικαίωση του Οργανισμού μας

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 εκδόθηκε η με αρ. 14278/2023 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επί προσφυγής της Αυτοδιαχείρισης κατά υπουργικής απόφασης, μετά από εισήγηση του ΟΠΙ, με την οποία είχε επιβληθεί η προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, η επιβολή σύστασης συμμόρφωσης και ο καταλογισμός ποσού πλέον των 22.000 € για τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Share

Σπουδαία δικαστική απόφαση - Δικαίωση του Οργανισμού μας

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 εκδόθηκε η με αρ. 14278/2023 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επί προσφυγής της Αυτοδιαχείρισης κατά υπουργικής απόφασης, μετά από εισήγηση του ΟΠΙ, με την οποία είχε επιβληθεί για φερόμενες παραβάσεις του ν. 4481/2017 για τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων από την Αυτοδιαχείριση, η προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, η επιβολή σύστασης συμμόρφωσης και ο καταλογισμός ποσού πλέον των 22.000 € για τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Με τη δικαστική αυτή απόφαση, η οποία συνοδεύεται από πληθώρα νομολογίας του ΣτΕ, η προσβαλλόμενη απόφαση ακυρώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι είναι παράνομη, ως παραβιάζουσα το άρθρο 46 του ν. 4481/2017. Και τούτο διότι δεν δόθηκε στην Αυτοδιαχείριση, πριν την επιβολή τυχόν κυρώσεων, η απαιτούμενη κατά νόμο προθεσμία συμμόρφωσης προς τη σύσταση, δεδομένης της μικρής βαρύτητας των φερόμενων ως παραβάσεων. Στη βάση των ανωτέρω, το Δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης στο σύνολό της, ήτοι την ακύρωση της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της Αυτοδιαχείρισης και την επιστροφή του καταλογισθέντος χρηματικού ποσού.

Πρόκειται για μία ακόμη περήφανη δικαίωση της Αυτοδιαχείρισης σε μια υπόθεση, όπου επιπλέον πιστοποιείται δικαστικώς συμπεριφορά της τότε διοίκησης του ΟΠΙ, πλήρως αντίθετη προς θεμελιώδεις δικαιικές αρχές.

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση