my.autodia EN

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της CISAC στα γραφεία της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της CISAC στα γραφεία της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στα γραφεία μας τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης CISAC, συνθέτη, τραγουδιστή και παραγωγό, μέλος των θρυλικών ABBA, Bjorn Ulvaeus, συνοδευόμενο από τον Γενικό Διευθυντή της CISAC Gadi Oron.

Share

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στα γραφεία μας τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης CISAC, συνθέτη, τραγουδιστή και παραγωγό, μέλος των θρυλικών ABBA, Bjorn Ulvaeus.

Ο Bjorn συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή της CISAC Gadi Oron, με τον οποίο πραγματοποίησαν συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, τον πρόεδρο ΔΣ Γιάννη Γλέζο, τον πρόεδρο Εποπτικού Συμβουλίου Μιχάλη Σταυρινουδάκη και την αντιπρόεδρο Εποπτικού Συμβουλίου Ίρινα Λουκάτου, καθώς και με στελέχη του Οργανισμού, όπως τον Δ/ντή Νομικής Υπηρεσίας Γιάννη Μαραγκουδάκη, τη Δ/ντρια Διεθνών Υποθέσεων Ναταλία Γεμιχοπούλου και τη Δ/ντρια Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων Ηλιάννα Αντωνίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μείζονα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της συλλογικής διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη ευκαιρία, αλλά και τεράστια πρόκληση για τα δικαιώματα και το μέλλον των δημιουργών.

Επιπλέον, ο Bjorn Ulvaeus είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη μεγάλη πρόοδο της Αυτοδιαχείρισης σε όλα τα επίπεδα και να λάβει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία και τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα ως τακτικό μέλος της CISAC.

Μέσα στη μέρα, ο Bjorn Ulvaeus και ο Gadi Oron συναντήθηκαν και με άλλους διακεκριμένους Έλληνες δημιουργούς - μέλη της Αυτοδιαχείρισης, όπως τον Ηλία Φιλίππου, αντιπρόεδρο ΔΣ, τον Φοίβο Τασσόπουλο, μέλος ΔΣ, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Θάνο Παπανικολάου, με τους οποίους είχαν από κοινού μία πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.

Νωρίτερα, επίσης, την ίδια μέρα, ο Bjorn Ulvaeus και ο Gadi Oron συναντήθηκαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησαν τις ραγδαίες επιπτώσεις στη μουσική και την οπτικοακουστική βιομηχανία από την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβει η διεθνής κοινότητα για να διασφαλίσει την προστασία των δημιουργών.

Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα και να είναι μεταξύ των πρωτοπόρων κρατών στην ΕΕ σε αυτόν τον τομέα. Οι εκπρόσωποι της CISAC ευχαρίστησαν την ελληνική κυβέρνηση για όλη την υποστήριξή της στη σταθεροποίηση του τομέα της συλλογικής διαχείρισης και δεσμεύτηκαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την ενότητα του κλάδου και την αύξηση των διανομών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

 

Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων Η Αυτοδιαχείριση
TUV
CISAC
Αναζήτηση